Gå till innehåll
Vänersborgs Ryttarförening
Vänersborgs Ryttarförening

Vi presenterar vår personal!

Först ut i en serie av presentationer är Madde Karlsson, vår ridinstruktör som tycker om att följa elevernas utveckling!

 

Madde Karlsson har arbetat som instruktör på Brätte ridskola sedan 2017. Hon har en gedigen utbildning och erfarenhet då hon arbetat med hästar i hela sitt yrkesliv.

 

Att få möta ryttare på alla nivåer ger variation berättar Madde som arbetar tre kvällar i veckan på ridskolan. Det är 8 fasta ridgrupper, fördelat på ons, tors och fre och hon arbetar också med privatlektioner.

-Jag jobbar med ryttare som är helt nybörjare till ridskolans ”hoppspecial”. Jag motiveras av att försöka hitta det bästa hos varje elev, säger Madde. Madde har över 23 års erfarenhet som ridinstruktör. Utöver att arbeta på ridskolan jobbar Madde även som personlig assistent med nattschema.

Den första egna hästen fick Madde som 16-åring och hästen hette Karisma. Det var en korsning mellan halvblod och arab. Efter det har det passerat många egna hästar. Tidigare har Madde varit aktiv tävlingsryttare och har tävlat upp till 120 hoppning samt lätt fälttävlan. Idag har Madde fokus på avel och har ett par avelston och deras avkommor. Fokus ligger på hoppinriktade hästar. Det Madde brinner för är att ta fram hästar och sedan matcha ihop dem med rätt person och sedan se dem utvecklas.

Bakom sig har Madde en två års heltidsstudier, en instruktörsutbildning på BYS, Biologisk yrkeshögskola i Skara. Utbildningen innehöll bl.a. hästlära, ridlära, företagsekonomi, mängder av ridning och Madde hade med sig flera olika hästar. Efter detta har Madde fortsatt att fortbilda sig allt eftersom och just nu rider hon månadsvis ridskolans hästar för dressyrtränare Pia Björk som kommer till Brätte för fortbildning i personalgruppen. Utöver instruktörsutbildningen har Madde även en ettårig utbildning som hästmassör och är utbildad banbyggare för fälttävlan.

På ridklubben fungerar Madde också som kontaktperson för bokning av träning på privathästar/ponnier för Eamon Hickey.

Madde Karlsson

Publicerad: 2023-10-12

Senast uppdaterad: 2023-10-12

Författare: Administratör 2 Vrf

Sponsorer

Besöksadress

Brätte 215

462 93 Vänersborg

Postadress

Brätte 215

462 93 Vänersborg

Kontakta oss

0521-189 00

info@vanersborgsryttarforening.com