Gå till innehåll
Vänersborgs Ryttarförening
Vänersborgs Ryttarförening

Märkestagning sön 16 juni

Välkommen att ta ditt ryttarmärke! Vi kommer under dagen erbjuda dig att göra ridprovet för märke 1 eller 2. Man rider sitt caprilliprogram (dressyrprogram med bommar) en och en och blir bedömd. Både ponny och häst. Teoridelen gör du på dina hästkunskpastillfällen antingen innan eller efter ridprovet.

När både de praktiska och teoretiska momenten är gjorda kan man köpa sitt märke. Första start kl. 12.00, därefter fasta starttider.

Här hittar du mer info om provet. Samt vilket program du ska lära dig:

https://ridsport.se/ridskola/ryttarmarken

Märke I -Vitt

Ridprov: Specialprogram märke I (Caprilli) Kan ridas enskilt eller i grupp. Skritt och trav med fokus på ryttarens sits.

Visa: Upp- och avsittning (kan även göras på trähäst)

Teoriprov: Provet kan göras skriftligt eller muntligt i grupp. Det viktigaste är att eleven får kännedom om hur de teoretiska delarna fungerar i praktiken.

Teori innehåll: Stallregler, iordningsställande av en häst så som gå in till en häst, ta på och av ett täcke, borsta, kratsa hovar (med hjälp) sadla och tränsa (med hjälp), leda en häst, sadelns och tränsets delar, ridvägar, hästens kroppsdelar och ryttarens utrustning, hästens kroppsspråk och olika hästtyper.

Märke II -Grönt

Ridprov: Specialprogram märke II (Caprilli) Kan ridas enskilt eller i grupp. Skritt, trav och galopp. Hinderhöjd 20-60 cm beroende på häststorlek.

Visa: Iordningsställande av häst på egen hand (eller med visst stöd från ledare)

Teoriprov: Provet kan göras skriftligt eller muntligt i grupp. Det viktigaste är att eleven får kännedom om hur de teoretiska delarna fungerar i praktiken.

Teori innehåll: Hästens raser, kroppsdelar, enklare delar på hästens huvud, färger och tecken, enkel foderlära, hästens instinkter, visitering av häst, putsa sadel och träns och säkerhetsknut.

Anmälan till: info@vanersborgsryttarforening.com

Pris: 250 kr Välkomna!

Ryttarmärke 2
Märke 1

Publicerad: 2024-06-08

Senast uppdaterad: 2024-06-08

Författare: Administratör 2 Vrf

Sponsorer

Besöksadress

Brätte 215

462 93 Vänersborg

Postadress

Brätte 215

462 93 Vänersborg

Kontakta oss

0521-189 00

info@vanersborgsryttarforening.com